nio månader

Det är en ganska sjuk känsla att veta att hon nu har varit utanför magen lika länge som inuti, jag menar, de nio månaderna som hon var i min mage kändes ju ungefär som nio år av väntan och de nio månaderna utanför har bara sprungit förbi. 

Nu är hon iallafall nio månader och har fortfarande en jäkla energi. Det ska vara full fart mest hela tiden och hon har en sjuk vilja. Hon är bestämd och får hon inte som hon vill sparkar och slår hon i luften... Det ska tydligen börjas i tid. Hon vagnsvägrar och hatar att sitta i bilstolen, så att ta sig någonstans med den här donnan kan bli ett jäkla projekt, men allt går bra så länge man bär henne eller om hon kan krypa omkring. Man kan väl sammanfatta det med att hon inte gillar att sitta still.
Hon har fortfarande två gaddar men framtänderna där uppe ser ut att vara på gång. Hon kryper i full fart och går om hon håller i sig i något (något kan alltså vara vad som helst, behöver inte vara det minsta stabilt....tror hon). Hon sover i princip hela nätter nu, från ca 19-06 med en matpaus vid 22. Hon tycker att det är skittråkigt att äta riktig mat och föredrar välling bara för att det går snabbare att bli mätt.
Hon har som sagt en energi som inte är av den här världen så man kan lugnt säga att hon gör sina föräldrar relativt trötta och jag hör ofta mig själv sucka "jag. orkar. inte. mer" och berättar gärna för vänner och andra som vill lyssna att hon tar knäcken av mig ibland. Men trots det, så skulle jag inte byta ut en enda sak av Freja, hon får vara hur pigg och sprallig hon vill för hon ÄR så fruktansvärt rolig. Ibland känns det som att hon skämtar med oss, som att hon medvetet gör sig rolig för att få oss att skratta. Hon är mitt liv. Alla hennes personlighetsdrag är en blandning mellan mig och Micke. Hon är den bästa människan jag vet!

på djungelhuset med mina barn

 

Igår var jag på Djungelhuset med mina två döttrar. Den yngre var väl inte jätteimponerad och förstod nog inte så mycket förutom att det fanns väldigt mycket att titta på där inne. Den äldre ungen som är 23 år blev ungefär som en femåring och kutade, hoppade, klättrade och plöjde fram. Tur att det inte var så mycket andra barn där så hon kunde få ha allt för sig själv!

bästa freja

 

Jag får fortfarande, efter snart nio månader, nypa mig i skinnet för att förstå att du är min. Den bästa personen jag vet, mitt allt. Hur kan jag och din pappa skapat något så fantastiskt som dig?

frejas bästa vän

Idag fick Freja en ny leksak. En hund som vi döpte till Bianca (vi döper alla gosedjur efter dagens namnsdag) (töntigt, jag vet...). Jag har nog aldrig sett Frejas ögon lysa så mycket. Hunden skäller och skuttar runt i cirklar. Och herregud vad mitt mammahjärta smälte när jag såg lyckan i de där små busiga ögonen. Kärlek mellan barn och hund.
 

petter

Idag kom gamle Petter hit och hälsade på. Han har jag träffat ungefär en gång på två år. Om ens det. Det är så kul att träffa gamla kompisar som man en gång i tiden umgicks med nästan jämt. Nu har ju både jag och Petter bott på helt olika håll och då är det inte så konstigt att man inte träffas. Som tur är så är det alltid som vanligt med riktiga vänner, man hörs inte på flera år och när man väl ses så känns det som om man träffades senast igår. Kul! Freja blev väldigt förtjust i honom och hon som i vanliga fall brukar vilja iaktta främmande ansikten en stund kröp direkt upp i hans famn och gav honom en puss på munnen. Toppbetyg till Petter hälsar hon!

sommar på jamtli


Jag, Freja och mamma åkte till Jamtli för att vara med på avslutningen för den öppna förskolan där. Det var hur varmt som helst och hur många barnfamlijer som helst där. Det bjöds på saft, sång och underhållning och det var en väldigt mysig dag. Puss!

RSS 2.0