frejas önskelista

Kläder i stolek 68 och uppåt.
Fina leksaker

glada nyheter

Jag kan äntligen säga att vi har köpt lägenhet. I Östersund!
Det gick väldigt snabbt och vi fick den, för oss, perfekta lägenheten. 
Den nittonde december rullar det första flyttlasset upp till Jämtland och från och med då kommer jag och Freja vara Östersundsbor. Micke stannar över jul och kommer sen åka hem och göra klart sitt plugg för att sen åka upp med det andra flyttlasset i slutet av januari, lagom till att vi kan flytta in i lägenheten. 
Jag kan inte beskriva hur glad jag är nu! Kan inte vänta tills vi får börja inreda och börja bo i lägenheten och tills vi kan umgås med alla vänner hur ofta vi vill.

Pizzareceptet

4 ägg
1 dl vispgrädde
0,75 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl riven ost
 
Vispa ihop ägg och grädde. Blanda alla övriga ingredienser i en annan bunke. Rör ihop allt och låt smeten svälla i 5 minuter. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg plastfolie över smeten och kavla på plastfolien så att det  täcker hela plåten. Grädda den i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut den, lägg på det du vill ha på och ställ in pizzan och låt stå tills osten smält.

Rekommenderar ALLA att testa den här! Även ni som inte undviker mjöl och sånt. Såååå jävvvvla god!

världens godaste pizza


Man har ju ätit en del pizzor i sina dar och hemmagjord pizza har ju alltid slagit köpt men nu mina damer och herrar, här är den godaste pizzan både jag och Micke någonsin ätit. Den är helt socker- och vetefri. Jag har gjort en botten av mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, ägg, grädde och riven ost. Till fyllning smetade jag på sockerfri ketchup (sötad med stevia), stekte färska champinjoner, la på parmaskinka, rödlök, fetaost och riven västerbottenost. Sen kryddade jag med oregano och chilipulver. Till det hade vi babyspenat och hemmagjord vitlökssås. SÅ-JÄVLA-GOTT! Säg till om ni vill ha receptet eller om ni vill bli bjudna någon dag! (Till efterrätt gjorde jag en chokladmousse, sockerfri såklart, och jag som i vanliga fall hatar mousser och puddingar och liknande ÄLSKADE jag den här. Till den hade vi hallon och jääävlar vad gött det var. Ojojoj.)
Så ikväll har vi en liten myskväll, jag och Micke, man måste passa på när bebisen sover. Det är lätt att glömma bort varandra mellan blöjbyten, nattningar, gungningar, matningar och allt gosande men jag tycker att både jag och Micke är bra på att ta tillvara på stunderna när Frejso sover, vilket hon gör allt mer sällan nu. 

jul jul strålande jul

Jag längtar nästan mer än någonsin till jul! Micke tillåter mig inte att lyssna på jullåtar än så jag passar på när han är på jobbet. Jag ÄLSKAR julen och allt som hör till. Tänk att vi ska fira jul i Månsåsen i år, med hela släkten och Freja. En liten bebis! Det visste vi inte för ett år sedan. Apropå Freja ja. Igår och idag är dom enda dagarna Micke har jobbat och kommer jobba sen Freja föddes. Eller ja, han hade ju praktik där i början men nu jobbar han på sitt extrajobb vilket betyder att han är borta från 06.00 till 20.00 ungefär. Ja, det säger ju sig självt att jag är van att vara två föräldrar till en bebis så när man helt plötsligt blir själv blir allt jättejobbigt och jättesvårt. STOR eloge till ensamstående föräldrar och mammor som är hemma själv när papporna är på jobbet. Nu har ju vi iofs världens snällaste bebis som sover hela nätterna och är rätt glad och nöjd på dagarna. HA! Så länge pappan är hemma ja. Igår, mina vänner, stod jag upp mellan 08.00-16,00, med Freja i famnen, gjorde benböj och sjöng teddybjörnen fredriksson. Jag gjorde ALLT för att hon skulle vara någorlunda nöjd. När hon väl somnade i min famn, la jag försiktigt ner henne i sängen, smög därifrån, hann typ... kissa i räserfart och sen hör man "uuuäääähhh" från sovrummet och så var det bara att börja om. Vagga, knäböj, dansa lite, skutta lite, lite mer benböj, gunga henne fram och tillbaks, sjunga teddybjörnens sista vers om och om igen, vagga lite mer, osv. Samma procedur heeela dagen tills Micke kom hem. Kabom!:

grattis till en ängel

Du hann inte ens fylla 17 och idag skulle du ha fyllt 22.
Du är fortfarande en lika stor del av våran vardag. På nätterna drömmer vi om dig och på dagarna tänker vi på dig. Det är så många hjärtan som fortfarande slår för dig, men som det fattas en bit av. Att ditt hjärta inte orkade slå längre är inte rättvist. Du hade hela ditt liv framför dig. 
Jag tittar mot himlen och vet att någonstans där uppe sitter du och tittar ner, vakar över oss och beundrar alla dina älskades framgångar. 
Grattis på din dag, älskade Sofia. 

fyra generationer

<3

jävla vidriga människor

Jag hatar inte mycket och kan vara förstående till det mesta. Men det finns saker jag hatar. Det finns saker jag inte förstår. Sverigedemokrater. Homofober. Elaka människor som inte verkar ha NÅGOT vett i huvudet. Det här läste jag på twitter nyss: Gäng sparkade ner 90-åring. 05:45 En kvinna i 90-årsåldern sade åt fem unga män som sparkade på en liten hund som stod bunden. Då fick hon ett knytnävsslag i ansiktet så att hon föll handlöst i marken, sedan överröste de henne med sparkar, skriver hd.se. Händelsen inträffade i Helsingborg i måndags, men kom till polisens kännedom först i fredags kväll. Kvinnan hade lyckats ta sig hem, och där blev hon liggande i flera dagar tills hennes barnbarn kom på besök och kontaktade polis.

Vad i helvete är det för fel på folk? Hur kan man ens tänka tanken att göra något liknande? ALLTSÅ JAG FÖRSTÅR INTE. INTE INTE INTE INTE. Jag blir ledsen och får en sån jävla klump i magen av att sånt här händer. När det gäller andra vidriga människor så som Mitt Romney till exempel, så tror jag att det är en låtsasmänniska. Han finns inte på riktigt, det är en film som pågår i USA och alla som röstat på honom är också på låtsas. Det är en film som visar att "såhär kan det vara, men det är inte sant. Inte på riktigt". Sen inser jag att det är på riktigt. Romney finns och han har sina åsikter. Människorna som röstar på honom delar hans åsikter och de finns också på riktigt. Det är vidrigt och otäckt. Jag blir rädd! Rädd för människor som bara tänker på sig själva. Människor som på allvar tycker att det är skillnad på människor med olika hudfärger och som tycker att killar inte får bli kär i killar. Vidrigt! V-i-d-r-i-g-t. 

Jag hatar att min dotter ska behöva växa upp till den här världen. I det här landet, där SD ens är ett parti, och där människor inte bara får vara människor. Hur ska jag förklara för henne varför världen är som den är? Hur ska jag få henne att förstå att hon duger som hon är när det här jävla samhället är som det är? 

Zlatan eller bönderna?

Alltså vad är grejen med att visa fotboll istället för bonde söker fru??? Nä, det kunde jag inte acceptera och så tog jag mig ett glas rött och la mig i sängen alldeles för tidigt. Bebisen gav jag till han som är glad för fotbollen så nu slipper jag höra: JAAAAAAA MÅÅÅÅÅÅL!!!!!!!!!!!!!! Istället hör jag typ: älskling? Zlatan gjorde mål igen... Hihihi. Från vardagsrummet. För att inte skrämma den lilla i hans famn såklart, som för tillfället har upptäckt sina fötter.

Här ifrån sovrummet hör jag dessutom det gulligaste någonsin! Micke ligger och råmar som en ko fast ännu konstigare, och Frejso HÄRMAR! Hon är så fantastisk! Nyss när jag bytte blöja på henne så var hon så gullig för hon ba bajsade en prutt som sprutade på min tröja! :):):):) så himla gullig och söt bebis har jag <3<3<3

... Eh ja. Kanske ska somna nu och vakna på ett bättre humör imorn. Ja just det! Idag la vi vårt absolut sista bud på våran drömlägenhet och trodde verkligen inte att någon skulle buda över. Tji fick vi! Röv.


Två månader

På torsdag blir Freja två månader gammal och det har hänt så mycket bara den senaste veckan. Frejso har egentligen redan sen hon föddes varit duktig på att fästa blicken och att hålla upp huvudet själv men nu har det utvecklats enormt! När hon är i sitt vaknaste tillstånd behöver man knappt hålla i hennes huvud och hon tittar efter olika saker och följer efter allt med blicken. Hon har börjat skratta och le mer medvetet och inte bara i sömnen, vilket är underbart! Det finns inget finare än att vakna på morgnen till hennes fina, tandlösa leende. Hon sover som en prins om nätterna (oftast) och skriker eller är gnällig max två timmar per dygn. Hon har lärt känna barbaskön i babygymet och har insett att hon kan slå honom och gör även det rätt så medvetet nu. Efter amningsproblem och dålig viktuppgång äter hon bara ersättning nu och det funkar perfekt för oss. Hon äter ungefär var tredje/var fjärde timma och av någon anledning äter hon mer på kvällskvisten så att hon sover längre på nätterna. Jätteskönt för oss! Hon har vuxit ungefär 10 cm på längden och lagt på sig drygt ett kilo sen hon föddes och hennes hår har vuxit så att det bildats en liten lugg. Vi älskar henne och är så stolta över att vara hennes föräldrar!

Micke två månader:
Micke har även han utvecklats enormt! Han är piggare än någonsin och man behöver inte längre slå honom för att han ska vakna på nätterna. Han kan nu för tiden göra TVÅ saker samtidigt och han har lärt sig hur man får ut de BÄSTA raparna ur en ond bebismage.

Tänk vad mycket det kan hända på två månader! Jag själv då? Äh, jag är lika bra som alltid!


i östersund

Hemma!
Mer häktiskt än någonsin. Det är ju förstås ganska självklart, alla vill ju hälsa på Frejso!
Det är bara tisdag och sen vi kom i fredags natt har vi hunnit med att: träffa Erica, träffa faffa och sonja, varit på födelsedagskalas hos Rasmus och Sara, haft en utekväll med mina bästa (bara jag och Micke, såklart. Frejsi hade barnvakt), myst en hel massa med momman, moffan och mostern, druckit te hos Pulan, varit i Ås hos världens bästa bonusfamilj, varit på kyrkis i Ås, varit på en visning och tänt ljus hos farmor. Idag fortsätter öset! Ebba och Jenny kommer hit klockan 11 och ikväll ska Frejs träffa Dessan för första gången! Spännande och alldeles underbart!
I natt var jag så trött så jag vet inte vad. Jag minns att Micke var uppe mycket med Freja och att han någon gång sa: ELIN! Kan du försöka natta henne nu? Jag har försökt i en och en halv timme nu och hon lugnar sig inte. Jag ba: Asså, jag är så förkyld så jag vill inte hålla i henne. (Lol? Förkyld? Bra drag!). Micke ba: OK. Och jag somnade om. Så när hon satte igång att skrika 06.30 kände jag att det var dags att kliva upp och låta Micke få världens längsta sovmorgon. Såååå, här har vi en mysig, vintrig morgon tillsammans och jag har SÅ mycket julkänsla och har nog aldrig längtat så mycket till jul som jag gör nu.

RSS 2.0