fri som en fågel



Mina dagar ägnas mest åt tvn och promenader. Jag har gått från rastlös till att faktiskt njuta av det här eftersom jag vet att det snart kommer vända. Låt mig njuta nu, låt mig kliva upp när jag vill, låt mig ligga i soffan i tystnaden och bara vara. Snart får jag ett jobb och om några månader kommer det vara fullt ös här hemma. Det vill jag lova.

söndagen den femtonde januari tvåtusentolv

Heeeeej!
Sysselsätter mig med vänner medan Micke är i skolan och pluggar. På en söndag ja! Senare ska vi till Ikea och köpa två byråer. Jag är så äckligt less på Ikea men vi behöver byråerna. Så är det bara. Och hörrni! Mitt uppiallt så har jag slutat snusa. Hehe. Firar snart en vecka! Förväntar mig många "grattis" och "bra kämpat!".

*

Hade glömt hur det var att sitta hemma en hel dag. Inget kul på tv (nu har vi ändå ALLA kanaler!), ingen bloggar, inget händer. Såå ni kan ju räkna med att jag bloggar en del nurå. I brist på annat liksom. Jaja, jag har massor att göra i lägenheten men ni vet det där med att packa upp saker? Skittråkigt. Och tråkigare: När man packar upp saker och inser att man inte har plats för någonting. Nä, vi har ju inga garderober eller förvaringsmöjligheter över huvud taget här ännu. Så ja, skittråkigt helt enkelt.


mammamackor



Kanske den godaste mackan jag ätit och så jävla simpelt att göra! Här får ni ett recept!

1 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl rapsolja
2 dl hett vatten

Rör ihop allt till en gegga, låt det svälla i fem minuter, dra ut allt (tunt) på en plåt med smörpapper och stoppa in i ugnen på 150 grader i 60 minuter. Ni kommer inte att bli besvikna!

saying nothing, that’s enough for me

Första måndagen som hemmafru. Jag vaknade när Micke klev upp för att gå till skolan och bestämde mig för att minsann kliva upp jag med. Och vilken mysig morgon man fick. Det här tänker jag ta till vara på. Att kliva upp i tid, koka sig en kopp kaffe, slötitta på nyhetsmorgon samtidigt som man funderar på hur man ska lösa alla förvaringsproblem i lägenheten. Nu är klockan ändå 11:50 och nu hade jag säkert klivit upp egentligen. Usch! Nä, så just nu sitter jag och lyssnar på Bon Iver på LP och senare idag ska jag städa upp kartonger och liknande, kanske baka lite mer knäckebröd (mmmmm!), och om jag orkar går jag till en lampaffär och köper mig lite lampor. Håhå, såhär kan jag verkligen leva ett tag. Vi får dock se hur länge, känner på mig att rastlösheten kommer krypandes och jag skaffar mig ett jobb.

mer av lägenheten

En av många fina julklappar jag fick av Micke...

Som ni ser är det inte riiiiiktigt klart än. Men en god bit på vägen är vi iallafall.

so who's it gonna be, what am I gonna do as an outcast?

Idag köpte vi ett hemmabiosystem och en vinylspelare! Eller.. Micke köpte det så "på papper" är det hans saker och det betyder att om vi gör slut någon dag så är grejerna hans. Bäst jag håller mig fast. Närå, skämtåsido! Nu ska det spelas musik på riktigt och med fruktansvärt bra ljud. Jag är i himlen ungefär. Idag var även den åttonde gången vi var på Ikea på två dar typ, herrreegud! Jag trodde att jag skulle njuta av att åka omkring i olika affärer och köpa massa inredning men oj! Jag glömde den delen med att skruva ihop alla saker, måla allt vitt osv osv osv. Nu fattas det en (eller två) byråer, en större garderobsgrej, två väggskåp och lite mer småkrams. Det vi redan jobbat oss igenom är: en tvbänk, en hylla (målades vit två omgångar), en tvättkorg (målades vit två omgångar, en lite större förvaringsgrej, ett skrivbord, två nattduksbord, en klädställning, en "rumsdelare", ett köksbord och fyra stolar. Och ja, vi ska ju inte glömma att vi har målat om hela sovrummet TRE gånger. Såååå, vi har ju inte direkt legat på latsidan iallafall. Och det är jag glad över. Och så är jag är glad över att Micke står ut med mina krav och gör som jag säger (nåja, han har faktiskt inte gjort ALLT själv!). Och så är jag glad över att jag har så snälla svärföräldrar som har hjälpt till med så mycket och för att de lånar ut sin bil till oss när vi är på jakt efter nya grejer.

Nu står mannen i huset och diskar och jag ligger i soffan och tillfredsställer er. Jag är nöjd.

en liten del av lägenheten

Heeeej kompisar!
Har haft så jävulskt mycket för mig den senaste tiden så jag har nästan inte hunnit tänka. Nu är det fredag och jag och Micke ska titta på the voice i vår nya lya. Trivs redan så fruktansvärt bra här och jag längtar tills alla mina finisar kommer hit och hälsar på! Här får ni en liten tjuvtitt (vissa rum ser fortfarande ut som ett bombnedslag):


RSS 2.0