är det nu det börjar

Nu mina damer och herrar, nu kan jag inte längre säga att jag har en väldigt smärtfri graviditet. Visst, jag har klarat mig märkvärt bra ifrån smärtor och dylikt men jävlar i helvete vilken klåda jag har fått! Ni ska se mina händer och fötter. Det är dem som har drabbats. Antagligen beror det på att i takt med att de svullnar så "spricker" skinnet och börjar klia och svida. Jag smörjer och smörjer men det kliar alltså hela tiden! Igår kväll var jag nära på att lägga mig på golvet som ett barn och bara gråta. Jag vet inget värre än att det kliar. Särskilt på fötter och händer för det känns som att hur man än kliar så går det inte att klia ordentligt. Helt ärligt, så måste jag nog säga att jag hellre har ont än att gå runt och bara dö av svid och kli. Usch! Dessutom påverkar det sömnen och det är det värsta som finns! När jag väl har lyckats somna i en någorlunda skön sovställning så VILL jag inte vakna av att behöva klia. 
 
För övrigt mår jag bra. Jag älskar vädret! Jag är nog den enda som jublar när det är mulet, lite halvkallt och när regnet öser ner. Jag har önskat det hela sommaren! Allt för att slippa stöna och stonka mig runt i ett svettigt solväder. 

föräldragrupp

Igår var jag och Micke på den första föräldragruppen. Det var bättre än väntat! Vi pratade om förlossningen tillsammans med andra blivande mammor och pappor. Till en början berättade barnmorskan mest om hur det kommer gå till, hur bebisen lägger sig i magen och hur vi ungefär kommer känna när det väl är dax. Det lät väldigt enkelt och smärtfritt och jag tänkte att det där fixar man ju lätt. Äh! Sen visade hon såklart en film. En förlossningsfilm. Vettefan om jag kände likadant efteråt. Jag har satt mig in i den här situationen och måste såklart slutföra den också, men varför ska det behöva göra så ONT?! Jag hoppas verkligen att jag har kraften i mig och att jag inte slår ihjäl Micke under tiden. På filmen visade de hela förlossningen och när bebisen ploppade ut ur mamman så var jag så nära på att börja gråta. Vilken sjuk känsla! Bebisen som legat där inne i nio månader kom äntligen ut och mamman och pappan fick träffa'n. 
 
Det sjuka är att jag och Micke kommer att vara med om allt det där. Om bara några ynka veckor! Jag är rädd men glädjen över alltihop väger upp det. Vi kommer ju klara det tillsammans.

ja jag är lycklig

Tjiho vad bra jag mår ändå. Händerna och fötterna är stora som fotbollar men det är verkligen de enda problemet jag har och det är jag tacksam för. Jag är kär i världens finaste kille och han är dessutom kär i mig tillbaks. Helt fantastiskt! Det är drygt två månader tills jag och pappan får träffa vår flicka och både han och jag har börjat längta så vi nästan spricker. Jag har helt fantastiska vänner som jag träffar alldeles för sällan men som jag värdesätter mer än det mesta i livet. Sammanfattningsvis kan man säga att livet är rätt jävla underbart just nu och då är det på väg att bli ännu bättre!

älskar er


stanna tiden en stund

I helgen var som sagt Malino och Desirée här och gud vad jag har mått bra. De började med att de ringde i torsdags och berättade att tågen blivit dubbelbokade och att de inte skulle komma förrän sent på fredag kväll. Jag höll på att bryta ihop men höll ändå humöret uppe tills jag insåg att de lurat mig. På fredagen kom de fram vid lunchtid och då for vi hem till oss direkt och satt och pratade i flera timmar som bara vi kan. Helt sjukt vad mycket man har att ta igen när man är ifrån varandra såhär. Midsommar var det ju men vädret tillät inte några engångsgrillar direkt, så vi lagade en god middag och åt hemma. Spel och ännu mer prat fick avsluta kvällen och på lördagen vaknade vi utvilade utan några speciella planer. En fika på stan kunde vi komma  på att vi ville göra och väl i stan bestämde vi oss för att åka till Universeum. Alla tre blev som barn och det var riktigt kul att se allt man kunde titta på där. Kl 18 mötte vi upp Micke och åt middag på Golden Days och satt kvar där fram till midnatt och pratade på som aldrig någonsin. En riktigt trevlig kväll och en underbar helg! Jag önskar att man kunde stanna tiden när man har som roligast. Det är typiskt att det ska gå sådär fort. Nu är det måndag igen och nu har jag nästan ingenting att se fram emot förrän i slutet av juli. Tur att jag har min lover och en vilding i magen som förgyller de tråkigaste och de smärtsammaste stunderna. 

fint från fruar 2

 
Bebisen fick massa nytt av Östersundsfruarna som var här och hälsade på i helgen. Underbart <3

pappan får också vara med

Micke skriver ju faktiskt också en blogg. Inte så mycket och inte så ofta, men ändå!
http://andyoullneverbealone.blogspot.se/

perth



Tvivla aldrig på min kärlek till dig. Du är mitt allt.

sommargott

Jajemen! Micke köpte med sig jordgubbar också och SATAN vad goda dom var! Nu börjar det. Från och med nu kommer jag nog äta jordgubbar varje dag. Och melon. Och persikor! Och hallon såklart. Mmmm! Ska gå upp extra tidigt imorn för att kunna göra en riktig frukt-frukost! Längtar redan.

söndag

Idag har jag nästan ätit en hel halv vattenmelon. Har så jävla ont i magen men när man väl sätter igång är det svårt att sluta. Nu har jag dessutom skickat ner Micke till Willys för att köpa grädde så jag kan äta hallon också. Herregud. Är glad att mina cravings har gått från flottig och söt mat till frukter och bär i mängder. Längtar tills jordgubbarna börjar smaka sommargott!

I morgon är det måndag IGEN, dags för jobb. Men! På torsdag kommer världens bästa Desirée och Malino!!! Längtar såååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååhääääääär mycket!

lördag

Idag tog vi en kort promenad dels för att kolla in området lite och dels för att hämta ett paket som jag beställt. MoroccanOil's schampo och balsam! Jag älskar ju själva oljan och hoppas och tror att schampot och balsamet inte går av för hackor. Förhoppningsvis får jag en frisörtid i veckan och så har jag beställt två superhårsprayer. När man känner att graviditeten gör att man förfaller gäller det att handla produkter som gör att man känner sig lite finare :) Nya hudvårdsprodukter är också på väg, tjohoo!

Just nu har vi tvättstugan och när den är klar ska vi äta hemmagjorda hamburgare.

när man har tråkigt

Micke fick sådan lust att kasta ut något genom fönstret (fråga mig inte varför). Ta min persikokärna då, sa jag. Alltså seriöst, vem klarar inte av att träffa det där stora fönstret?? Mikal såklart. Med alla hans krafter drämde han kärnan rakt på fönstret bredvid så allt persikokladd sprutade. Ett helt under att inte fönstret gick sönder måste jag säga.

fint från fruar

Titta vilka fina grejer bebisen fick av Mallan, Lu och Karin!


***

Igår fick jag finbesök! Karin, Malin och Malin kom hit och förgyllde ett dygn. Älskar att vi egentligen bara bor fyra timmar ifrån varandra men hatar att vi är så dåliga på att utnyttja det. Nåja, det är fint när man väl ses.

Igår när jag åkte till stan fanns det inga sittplatser på bussen så för första gången i hela mitt liv var det en person som erbjöd mig sin plats! Först förstod jag inte varför men sen kom jag på att jag är gravid och att det kanske uppfattas som jobbigt att stå upp med stor mage. Jag tackade nej.

ett två tre



En stol är klar! Tre kvar...

ren och skär kärlek



Emma la upp dessa bilder på facebook nyss och jag blev alldeles varm i kroppen. Jag har sådana underbara föräldrar så det är inte klokt. Jag fyller snart 22, är på väg att bli mamma och borde egentligen känna mig mer vuxen, men i min värld kommer mamma och pappa alltid vara min trygghet. Jag längtar efter dom varje dag och önskar att jag kunde träffa dom oftare än några gånger per år. Tur att telefon finns och att vi är väldigt bra på att använda dessa. När ni läser det här, kära föräldrar, tänk på hur mycket ni betyder för mig.

bara man får tummen ur

Men sådärja. Den fjärde stolen är på slipning nu och all disk och allt ur flyttlådorna är fixat. Två stolar är grundmålade och de andra två får vänta tills jag kommer hem ikväll. Jävlar vad jag känner att köket kommer bli fint och jävlar vad allt går fort bara man tar tag i allt. Innan känns det som att det är ett helt dagsprojekt att ta sig igenom men så visade det sig att det tog drygt en timma.

Nu ska jag åka och jobba och ikväll är det fotboll! Jag gruvade mig för detta EM när jag insåg hur mycket fotboll det skulle vara på TV'n och när jag insåg hur mycket Micke skulle sitta och titta på skiten. Men! Jag har faktiskt sett varenda match utom kanske två eller tre och börjar faktiskt intressera mig lite smått. Det är väl lika bra att vänja sig när man har en sån pojkvän som man har.

ibland har man det rätt jävla gött

Det är inte alla som får fotmassage på tåget efter en hel dag på stan. Hittills är mina enda gravidproblem svullna fötter och händer, så en fotmassage lite då och då är verkligen behövligt. Då är det tur att man har en pojkvän som vet hur det ska göras. 



Apropå svullna händer så har jag äntligen lyckats få av mig ringen. Den satt tillslut så hårt så att det gjorde ont. Nu får det se ut som att Micke är förlovad, har en affär med mig som dessutom är gravid. Undra vad folk tänker om de lägger märke till det.

mmmm frukost!


vecka tjugosju

Måndag är som vanligt en tråkig dag. Det regnar och är grått och jag har jobbat på morgonen. Idag är vi inne och målar och slipar stolar till köket. Vår plan är att bli klar med köket senast idag, för imorgon får vi finfrämmande från Norge. Bli klar idag ja, jag har målat en stol och tog en kaffepaus efter det. Micke har slipat en stol och nu spelar han spel på datorn. Dessutom ska jag snart iväg och jobba igen. Effektivt arbete. Det som också måste göras i köket är: Packa upp två hela lådor med porslin, diska och hitta plats att ställa allt på. Good luck och heja på! 

Fyra fina pinnstolar som svärmor och svärfar köpte på loppis. 300 kr för alla fyra är rääätt överkomligt kan jag tycka.

Grundmålat! Tro det eller ej, men vi ska faktiskt måla dem ljusblåa sen. Kommer bli jäkligt fräscht tillsammans med vitt bord och turkost diskställ. Äh! Ni ska få se sen, vi lär väl bli klar någon gång i mitten av juli om vi fortsätter i den här takten.

the weekend

I fredags tog jag och Micke tåget till Stockholm. I lördags kom mami och papi till samma stad och tillsammans med dem plus Emma och Janni åt vi middag på ett mysigt ställe i Skanstull. Igår blev det en liten runda på stan med mina kära föräldrar innan vi tog tåget hem till Göteborg igen. Längtar redan tills vi ses igen.
Utsikten från Emmas balkong är rätt trevlig

instagram


tänk att hon är där inne

Jag har fått en begäran om bild på magen, och det förstår jag! Jag skulle också vara hemskt nyfiken om någon av mina vänner hade en bulle i ugnen och jag inte kunde vara där och gosa med magen. Så varsegoda, kära vänner! Här är magen som är så mycket större än vad jag känner mig. Det är skönt. Jag känner mig varken större eller tyngre än vanligt förutom att mina fötter och händer har svullnat enormt. Förlovningsringen sitter nu fast där den sitter.

Längtar tills vi får träffa dig.

utsikt

En av dom bästa sakerna med att bo här är att fönstrena är som tavlor. Vi ser ingenting förutom trädtoppar och när man ligger i sängen kan man titta på himlen. Sådana där vardagslyxsaker som jag uppskattar.

morning

Jag sover så fruktansvärt gott i den här lägenheten och att kliva upp såhär vidrigt tidigt är inga problem det heller! Jag har ställt klockan på 05.45 både igår och idag och båda dagarna har jag vaknat av mig själv 05.42. Tackar! Älskar det. Hatar att vakna och bara känna en slags dödslängtan av tröttheten. Hoppashoppas att det inte bara är en fas utan att jag faktiskt har blivit en sån där morgonmänniska. Om jag har ärvt mammis dygnsrytm har jag nog inget att oroa mig för.

Om ca 12 minuter ska jag gå till bussen och jobba i någon timma och sen idag ska vi till Ikea för att köpa köksbord och stolar så förhoppningsvis kommer det bilder på ett fint och städat kök ikväll. Sen ska vi också inviga tvättstugan! Det är alltid intressant.

badrum


sovrum

Efter att vi fått i ordning i vardagsrummet körde vi på och fortsatte med sovrummet. Här är det fortfarande en del att ordna så som hyllor på väggarna och så men ni får se hur det ser ut i dagsläget ändå. 

vardagsrum

Idag fick vi tummen ur och tog tag i kaoset. Vardagsrummet fick bli projekt nummer 1.

Och en liten sneak peak på hur det ser ut i alla andra rum...

i den nya lyan

Pjuh igår var en kämpig dag. Iallafall för dom som får lyfta. Jag som har en bra anledning att inte lyfta tunga grejer städade ur den förra lägenheten medan Micke, hans pappa och Kim bar och bar och bar. Såååå, inatt har jag sovit jättegott och vaknade med ett leende på läpparna. Jag trivs redan hur bra som helst i den här lägenheten. Så himla skönt att äntligen känna sig som hemma. Nu längtar jag tills vi har fått i ordning överallt här och sen efter att få massor av besök :)

RSS 2.0