There's still a little bit of your words I long to hear


Dag 13 – Den här veckan

Måndag(s): Försov mig så att jag vaknade tio minuter efter att jag börjat jobba. Sprang till jobbet och var där tjugoöver! Ändå rätt bra gjort tycker jag? Vanlig dag på jobbet (något tröttare kanske, hähä).
Tisdag: Idag försov jag mig inte efter att ha somnat med mobilen några meter ifrån mig så att jag verkligen var tvungen att resa på mig för att inte somna om. Kom till jobbet, åt frukost, hade gympa med de minsta barnen (imponerade genom att sätta bollen i korgen (baskethålet)), åt god lunch som Karin lagat; kyckling, potatis och apelsinsås!! Smakade som romerska båkar typ. Smarrigt! Lekte och bakade pepparkakor, åt mellis; varm choklas och rutig macka med baconost, lekte lite till och slutade fyra. Gick hem, chillade, gick till tåget och träffade mina arbetskollegor för att tillsammans åka till stan, äta på max och sen gå på en föreläsning om typ självkänsla med Kay Pollak (som har gjort filmen Så som i himlen, min favvofilm!!) och sen tog vi en taxi hem och nu sitter jag här och ska strax sova.
Onsdag: Ska inte försova mig, vanlig jobbdag med bad. Seen kanske jag drar ett spinningpass om jag känner mig pigg. Det är lite som att det ligger en förkylning över mig som bara väntar på att få träda fram så jag vet inte om jag kanske borde vila och låta den försvinna.
Torsdag: Helt vanlig dag. Börjar nio och borde inte försova mig då. Nej: Jag ska inte! Slutar fem och sen dååå??
Fredag: Vanlig dag med ett jävligt roligt slut: Jag och Emma och hennes kompis ska på Säkert! som också är min födelsedagspresent från henne. Fantastiskt!!
Lördag: Jag vet inte vilken tid, men Paula kommer och ska spendera natten hos mig. Fiiiiint! Jag och Karin funderar på att ta med henne till Mysingen och äta finmiddag om Karin har blivit bättre i sin förkylning.
Söndag: Don't know. Mys med Pulan!

as the snow flies

har glömt hur man bearbetar,
men vet att när man skjuter på saker blir det bara värre i slutändan.

det värsta är att jag inte vet om det är värt att bearbeta. eller om det är något som kommer komma tillbaks. shit man shit. jag fryser.

it's not hard to fall

Snacka om intensivt bloggande från min sida ikväll! Men se det som en kompensation!
Idag har jag som sagt sprungit runt på stan och inte behövt trängas! Så himla skönt! När vi fick nog av snöandet och när det började kännas jobbigt i plånkan åkte jag och Emma hem till henne och spelade lite och jag ritade. Sen åkte vi till Janni och kollade på bonde söker fru, hollywoodfruar och ensam mamma söker. Vi åt asgoda clementiner, drack glögg och käka lussebullar. Hur bra dag som helst. Första advent och allt! Och på tal om första advent så har jag försökt julpynta lite med min enda julsak! En stående julstjärna som står snett och inte har någon lampa i sig. Hur fult?! Men jag orkar inte... Har ju faktiskt unnat mig en adventsljusstake. Det får räcka! Imorn är det måndag igen. Tiden går så himla fort. Helgerna rusar iväg men det gör faktiskt veckorna också! Läskigt hur fort allting går!

Dag 12 – I min handväska



I min handväska ligger det en hel del skit. Kvitton & onödiga papper som jag aldrig orkar rensa ur. Annars äre sånt nödvändigt skit som behövs jämt: Plånbok, kalender, pennor, snus, ipod, tamponger, skavsårsplåster, nässpray, handkräm, spegel, nyckel, parfym (prov på brittans nya), örhängen, asmamedicin, tuggummi och plektrum (?).

skulle handla julklappar

Jag, Emma och Janni drog på stan i hopp om att finna julisar. För det första var det absolut inte lika mycket folk som jag räknat med, så jag dog aldrig och tappade inte ens humöret en smula! Och för det andra så köpte jag inte en enda julklapp. Förutom till mig själv då! Men en adventsljusstake måste man faktiskt ha hemma, en kortlek är ett måste och jag måste kunna förvara mina smycken någonstans! Så det här blev det, och jag är nöjd!


fick ett hjärta av mitt hjärta


this is my sister


Hade ingen aning om att jag hade sån talang på att måla av folk. Säg till om ni vill bli avmålade så fixar jag det mot en femma eller så!

jag vet en vän som bor i huset intill



Need you

Dag 11 – Mina syskon




Jag har ett syskon. Det är en storasyster som heter Emma och hon är 26 år. Trots våra sex år emellan oss så är vi rätt lika. Vi har samma humor och skrattar nästan hela tiden när vi är med varandra. Vi har en sån där humor som ingen annan skulle förstå sig på! Emma är den mest osjälviska människa jag vet. Hon sjunger och spelar gitarr och har skrivit många fina låtar och på torsdagar sjunger hon i kör. Hon är sjukt upptagen så om man vill umgås med henne så får man boka in det i tid! Jag har tur som hinner träffa henne en stund imorn, och det bokade vi i måndags! När jag var i trettonårsåldern berättade Emma att hon var homosexuell. Det var något jag inte kunde acceptera till en början för att jag var rädd hur mina kompisar skulle se på det. Om det är något jag skäms för i livet så är det verkligen det. Jag är stolt över min vackra storasyster! Emma flyttade till Stockholm för hundra år sen ungefär, och innan det så var jag bara en liten skitunge i hennes ögon, så våran "vänskap" har vuxit till sig med åren och det är jag så otroligt glad över. Jag har alltid älskat min syster och har alltid sett upp till henne! Och det kommer jag aldrig sluta göra. Hon är bäst!

önskelista

Haha. Nu kan ni inte säga att jag inte önskar mig något!

Dag 10 – Något jag är stolt över

  • Att Malino är kandidat till länets lucia i Östersund (Smsa LT LUCIA 6 och ditt namn till 72001 eller gå in på ltz.se för att rösta på henne).
  • Att min syster är klar med sin sjuksysterutbildning till jul.
  • Att jag lyckades få ett jobb och en lägenhet på Lidingö.
  • Att jag har de finaste vännerna i hela världen.
  • Att jag har fått disciplin när det gäller städning. Det ser inte ut som ett helvete här längre. (Och det kommer förhoppningsvis aldrig se ut som ett igen heller).
  • Mina vänner, min familj och mina släktingar för att de är de är.
Äh. Det här var ju skitsvårt! Nöjer mig såhär. Finns säkert mycket mer jag är stolt över, men det orkar jag inte komma på.

in och ut och upp och ner



Haha, tur att man hinner svara henne. Saknar dig mammi!
Gud vad trött jag är! Barn gör en så himla trött i huvudet så det är inte klokt. Somnade i två timmar efter jobbet idag. Så illa är det! Men ja e int bitter! Livet är underbart ändå!
Imorn är det fredag igen. Alltså. Hur snabbt går inte tiden?! Jag fattar inte! LLLOL.
Gruvar mig lite för söndag. Då ska nämligen jag och Emma ut och julhandla. I Stockholm! Serri i korri. Det är vidrigt att julhandla i Östersund för att det är så mycket folk, hur kommer det inte vara här då? Draaaa nånstans. Vi får se om det ens blir några julklappar i år alltså. Kanske blir överkörd av galna stockholmare..
Missade min intensivbloggning igår, och jag vet inte riktigt om jag orkar ikväll heller. Funtar på att gå och lägga mig. Meeennn.. vi får se! Hörshej.

jul jul strålande jul

när det är exakt en månad kvar till jul passar jag och karin på att ha julmys. bakad potatis, glögg, lussebullekaka, skumtomtar och tommy körberg.


Dag 08 – Musik

Musik är väl kanske det som ibland är viktigast i livet. Vad vore det utan musik liksom? Jag har alltid älskat musik på alla sätt och vis. Jag har lyssnat på alla olika genrer genom åren och har alltid sjungit i kör och äälskar att sitta hemma på soffan och plinka på en gitarr och trotsa allt vad rent och finstämt betyder. I min CD-spelare har det spelats allt från Lars Winnerbäck, Håkan Hellström och Säkert! till Rammestein och Tupac genom åren.
På Spotify är mina Top Artist just nu: Håkan, Bruce Springsteen, Paolo Nutini, Ida Redig, Anna Ternheim och sist Magnus Weideskog.
Jag är inte kräsen när det gäller musik utan kan gå igång på det mesta, men jag älskar att förstå varje låt jag lyssnar på. Förstå vad låtskrivaren tänkte när han/hon skrev den.
Mallan kallar mig popsnöre. Vet inte riktigt om det stämmer eftersom jag inte riktigt vet vad det innebär. Men visst, popsnöre låter fine! Heheh. Musik is the shit!

Dag 08 – Ett ögonblick

Haha! försökte verkligen komma på något speciellt ögonblick i mitt liv, något känslosamt eller speciellt på något vis. Meeen, fantasin är inte så bra idag så det får bli något så simpelt som det här ögonblicket. Vi festade. Vi var ute och det var skitkallt och båda två var aaaaskissnödiga. Verkligen på kissa-på-sig-gränsen. Vi satt oss mitt emot varandra för att uträtta våra ärenden. Vi reste oss upp och insåg hur olika stora kissblåsor vi har. HAHAHA. Tror ni vi skrattade lite då eller? Äh, jag tycker i alla fall att det var skitkul och det är ett ögonblick jag sent kommer glömma. Heheheh.

den här skogen gör nånting med mig, jag blir alldeles för ärlig

gud vad trött jag har varit idag. och är fortfarande. har varit på ett abba-spinningpass nyss med karin. det var skitkul! tråkigt att mitt öra inte är helt återställt än bara. idag ska jag skriva om ett ögonblick i min intensivbloggning. funderar och funderar så vi får se vad jag kommer med sen. ett ögonblick liksom? hm hm hm..

du vet inte om det än men det kommer att bli du och jag tillslut

Idag åkte jag och Karin till Elfvik och tog en timmas promenad i duggregnet. Det var grått och kallt men mysigt ändå! Sen har jag tvättat hur mycket kläder som helst och ingenting blev torrt i torkskåpet! Så himla drygt. Nu hänger liksom all blöttvätt runt i hela lägenheten. Jörgen (spöket) kommer nog vara rätt irriterad i natt, tur att Karin kommer och sover med mig så vi är två mot en.

Idag är det tre veckor tills jag fyller år och nyss insåg jag att ingen av mina föräldrar har frågat vad jag önskar mig, så jag ringde hem och berättade det. Utan att någon ens ville veta. Lol. Mamma hade tydligen bakat 12 sorters kakor och än var hon inte klar. Jag sa ju det! Hon är sjuk. Men julfikat i Månsåsen den 26:e december brukar vara lyckad. Tack vare alla kakor kanske? Förresten så är alla mina kompisar hjärtligt välkomna dit då! Pöööss

vi promenerade i elfvik


Dag 07 – Min bästa vän

Jag tänkte ju sova men det var helt omöjligt. Örat dunkar och spöket spökar. Så jag tänkte att eftersom det faktiskt är söndag nu så kan jag ju köra på med mina dagar här. Den här dagen var ju niceigast eftersom jag ääälskar att ge kärleksförklaringar så förbered er på ett långt inlägg mina vänner!

Den här dagen heter "Min bästa vän" och eftersom jag inte har någon bästa vän, utan bara har bästa vänner så tänker jag göra på mitt sätt och presentera mina bästisar.

Vi börjar med min äldsta vän.

Lizette Sundsten

Jag och Lizette lärde känna varandra i fyran på Ås skola. Eller Ås kyrkskola hette det ju faktiskt då. Vi har varit med om allt tillsammans, vuxit upp och ihop. Lizette är den vän jag på ett sätt står allra närmast trots att vi nästan aldrig träffas. Vi lever helt olika liv och när jag bodde hemma så hann vi nästan aldrig träffas. Även fast det var så, så gjorde det ingenting. För båda två vet att vi finns för varandra. Alla tider på dygnet. När vi väl ses är det som att klockan har stannat och allt är precis som vanligt. Just nu längtar jag enormt tills jag får åka och se hur hon fått det i sin nya lägenhet och tills hon kommer ner och kramas med mig. Love you!


Erica Sandberg

Erica och jag fann varandra i sexan tror jag. Sommarlovet till sjuan kanske det var. Sen dess har vi suttit ihop, med ett undantag från början av gymnasiet då vi gled ifrån varandra när båda fick helt nya liv. Det stoppade oss inte utan hittade såklart tillbaks till varandra. Utan Erica, inget jag. Vi två har mycket internt för oss, vi gör grejer som bara vi två kan göra med varandra. Om vi ska umgås åker vi gärna bil och lyssnar på finmusik och bara pratar av oss. Det är liksom vår grej. Vi har börjat brevväxla nu när vi bor på olika håll, skit i facebook och sms. Här kör vi handskrivna brev! Och vad blir man gladare av än att komma hem och ser att ett brev från världens bästa tjej ligger och väntar på en? Erica är den som alltid har lösningar på alla problem. Till henne kan man säga vad som helst och hon gör så att man kan börja se ljusare på saker och ting. Det värdesätter jag högt! Love you!


Sen kommer vi till gruppen som kallar sig fruar. Sex tjejer, inklusive mig själv, som har förts samman till ett perfekt team.



Malin Persson



Malin är för mig en av de roligaste jag känner. Hon lägger sköna kommentarer utan att ens tänka på det själv. Hon är totalt genomgod och snyggare än de flesta. För att ha kul med Malin räcker det att koka en kopp kaffe, äta lite knäckebröd och snusa några rapé. Hos henne är jag alltid trygg och känner mig alltid glad. Hon bor i Norge nu och vi har inte träffats på hur många månader som helst. Jag saknar henne varje dag och räknar dagarna tills vi ses igen! Malin och jag har inte känt varandra särskilt länge alls. Vi har umgåtts i samma kretsar men inte blivit så tighta som vi är idag förrns ca ett år bakåt i tiden. Och det är jag så himla glad för, att det blev så. För dig Malin, vill jag inte leva utan. Love you!

Karin Frölander



Karin och jag har inte heller känt varandra i mer än ett år ungefär. Vi flyttade ner till Stockholm tillsammans och det är Karin jag har att tacka för mitt underbara jobb ska ni veta! Jag trodde att det skulle bli en dans på rosor att flytta hit ner, men en vecka efter att jag flyttat ner blir livet ett helvete. Och hur hade jag klarat av allting om det inte vore för Karin? Utan att hon ens vet det själv så har hon hjälpt mig på ett sätt som ingen annan har. Det kommer jag aldrig kunna tacka nog mycket för. Vi har kommit på att vi är väldigt lika på många plan. Båda är ganska rädda för närhet så vi har bestämt oss för att ge varandra vardagskärlek. Ni vet, kramar, hålla i hand, mys och sånt. Och jag trivs så himla bra. Med dig Karin! Tack för allt! Love you!

Malin Olofsson



Malin är nog den jag känt kortast tid av alla fruar. Malin är en ängel. Det får man inte säga till henne men sanningen är faktiskt att hon är en riktig ängel. Jag har aldrig i hela mitt liv stött på en människa som har sådana fina värderingar och underbara egenskaper. Det roliga är att jag vet att Malin kommer sitta och säga: Men neeee!! I sin datastol eller vart hon nu än sitter och läser det här. Men jag skiter i det för det är så jag, och många andra, tycker! Jag vet att du vet vad jag pratar om nu: Jag har aldrig i hela mitt liv känt att någon brytt sig så mycket om mig som du Malin. Trots att vi i princip nyss lärt känna varandra så har du tagit hand om mig som om jag vore din äldsta vän. Hur kan jag ha förtjänat en så fin vän? Love you!

Desirée Signal



Det här är min Twinny. Tvillingsjäl är vad hon är till mig. Sen jag lärde känna henne (för ett år sen också, vilket jag aldrig i hela livet skulle kunna tro egentligen) så har jag insett vad äkta vänskap betyder. Desirée har gett mig så otroligt mycket. Jag har insett att vänskap ska vara enkelt, inga måsten eller falskheter. Vi har exakt samma åsikter i nästan allting, vi gillar att göra samma saker och skrattar åt precis allting. Det är som att jag har träffat en kopia av mig själv. Jag och Desirée har också umgåtts i samma kretsar enda sen fjortistiden, men aldrig kunnat lära känna varandra ordentligt. Det är som att vi har dragits till varandra med åren och änligen fått chansen att lära känna varandra och insett att vi två är liksom menade att vara vi. Desirée är en helt fantastisk människa. Hon brinner för att rädda världen och kan diskutera orättvisor i flera timmar med människor hon aldrig träffat. Det är det jag gillar med henne. Och massor av andra saker. Love you!

Malin Lundström



Malin (jag vet, alla mina bästisar heter snart Malin...) och jag har ju faktiskt gått i samma klass sen första året i grundskolan. Vi hängde mycket i fyran, bildade ett team som hette Team Secret Yeah, som gick ut på att vi alltid skulle berätta alla hemlisar för varandra och hålla dom inom oss. I en kompisbok från den tiden så har hon skrivit "Om tio år är vi: Fortfarande Team Secret Yeah!" Och hörrni! Det verkar stämma! Vi har aldrig varit de närmsta vännerna, hon hade sitt gäng i skolan och jag hade mitt. Vi hängde ibland men mer än så var det inte. Det är efter gymnasiet vi har kommit varandra nära. Jag vet, värsta romantiskt! Malin är ju min team och kommer alltid att vara det! Hon betyder så mycket mer än vad jag visar. Hon är den man alltid har kul med, vi skrattar också åt exakt samma saker eftersom vi har mycket internt för oss. Vi kan säga ett enda ord, eller ge varandra en min och sen bara falla ihop i ett asgarv. Det älskar jag verkligen! En gång när Malin var så himla ledsen och nere, så träffade jag henne i typ en timma och vi gjorde inget särskilt. Efteråt fick jag höra av en annan vän att Malin hade sagt att hon hade blivit så himla glad av att vara med mig (eller något i den stilen iallafall) och den kommentaren gjorde mig alldeles varm inuti och det kommer jag alltid att kunna leva på. Malin bor också i Norge nu och liksom den andra Malin så saknar jag den här plutten så himla, himla mycket! Love you!

du är rätt ung jag är äldre än du men du röker så jag skulle säga att vi är plus minus noll

shhhiiittt asåe. idag har jag städat hur mycket som helst. dammsugit, dammtorkat, plockat undan alla småprylar, diskat, rengjort spisen, diskbänken, handfatet, badkaret och toaletten. tänkte till och med vattna blommorna nu! snacka om ett cleant hem just nu! imorn ska jag tvätta alla mina kläder också! kan ni förstå att det kommer bli den första gången jag tvättar i tvättstugan sen jag flyttade hit?! i början tvättade ju mamma åt mig när jag var sjuk och sen har jag bara tvättat på jobbet! så det blir spännande. hehehe. försöker göra om lite här hemma som ni ser i inlägget nedanför också! var in till stan en sväng efter all städning och köpte lite nödvändigheter. synd bara att man är paank. lön nu tack :)))) nä nu ska jag vattna blommor och sen ska jag tända ljus och njuta av hur rent jag har det! pööösss

kanske lite roligare


dom jävlarna ska skjutas

är det inte helt underbart att sätta sig i soffan, sätta på tvn, zappa mellan ettan och fyran och inse att det inte är någonting bra alls att titta på. och så tänker man: okej. vi kollar vad tvåan har att erbjuda. och så visar det sig att om en minut är annika norlin gäst i babel!
jag vill vara annika.

Dag 06 – Min första kyss

God morgon!
Startar dagen med min intensivbloggning. Dag sex.
Om man räknar bort alla ryskaposten-kyssar och dylikt så var min första kyss med Torvalla-gangstern.
Den var inte särskilt speciell, inte särskilt mysigt och inte särskilt god. Vi satt på hans sängkant och bara gjorde det. Heheh. Minns det som igår. Jag hade en ljusrosa munkjacka på mig och ett vitt linne under. Jag minns att jag hade gruvat mig för den här stunden hur länge som helst, hur gjorde man? osv. Men under tiden tyckte jag att det var det enklaste ever.
Höhö, kul va! Hejhej Torvallagangsern!

Dag 05 – Vad är kärlek?

Det hann visst bli natt och lördag innan jag satt igång med dag fem. Kärlek alltså. Den här blir svår!
Äh, vet ni? Vi gör det enkelt. Kärlek för mig är när man kan sitta bredvid en person och känna att här kan jag vara mig själv, här vill jag vara och nu är jag lycklig. Godnatt!

måste bara berätta

hahaha
idag på jobbet när vi åt mellis så kommer det in en kvinna som kollar åt karins håll. hon ser lycklig ut men karin tror att hon tittar mot ett av barnen. det visar sig att det är karins gammelmoster (som hon bara har träffat en gång i hela sitt liv för måååånga år sen) som är där för att besöka karin. kvinnan frågar henne om hur hon trivs på jobbet och karin ba: joo jag trivs bra! jag sitter ju vid det här bordet nu och förut satt jag där (pekar mot ett annat bord)
HAHAHAHHA OKEJ????

du säger ingenting, det säger allt

nu äre robinson på tv och sen blir det hellenius hörna och sen är det äntligen sovdax! imorn ska jag få vara med under vilan på dagis! HAHA underbart! det betyder att jag kommer få sova middag!! ni ska bara veta hur avis jag är på alla som får sova efter lunch varje dag. iofs är det bara barnen som ska sova, men eftersom jag är jag och jag har ont i örat skulle jag få ta mig en tupplur på en madrass imorn. fantastiskt jobb man har!

ikväll har jag badat för första gången på fleeera veckor. fick inte bada pga min såkallade sjukdom för några veckor sedan. minns ni det? när jag levererade deppinlägg varannan sekund typ. det är sjukt hur man ena dagen kan må så dåligt så att livet känns helt värdelöst och nästa dag mår man hur bra som helst. jag har bestämt mig för att aldrig någonsin må dåligt för något onödigt. nu vet jag ju liksom hur det känns att vara på botten. mitt öra nu till exempel, jag har fruktansvärt ont och jag hör verkligen ingenting! för bara någon månad sen hade jag lätt stannat hemma från både jobb och sociala aktiviteter pga av det här men nu känns det liksom.. onödigt. varför ska jag ligga hemma och tycka synd om mig själv när det faktiskt inte är synd om mig? för några veckor var det synd om mig! det tycker jag verkligen för då visste jag knappt hur man klev ur sängen utan att falla ihop. hehe ja skit samma! jag badade och det var nice! har köpt ett badskum från lush som kanske luktar godast i världen. mmmmm.

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Det här måste väl ändå vara den tråkigaste dagen av alla trettio? Jaja, vi kör!
Till och börja med har jag tryckt i mig två ipren och fem alvedon under hela dagen, tack vare mitt sköna öra! Iofs kanske det inte räknas till vad jag har ätit, hähä. Till frukost på jobbet tog jag en lingongrova med smör och skinka på och en kopp chaite med mjölk. Sen fick jag tre ballerinakex som man inte får (kan) tacka nej till. Till lunch lagade karin en morotssoppa som en förälder på dagiset gett henne, den var god! Till det var det en kesoröra med pesto, men eftersom jag är en allergiker fick jag keso blandat med örter. Smarrit! Till mellis fick vi hemmagjord hallonkräm med mjölk! Till middag lagade jag i ordning sesamnuggets från hälsans kök och stekte champinjoner. Nyss åt jag världens godaste macka från ica med massa frön på.

hahaha huuur intressant?
(förresten: fan vad glad jag blir av kommentarer från oväntade personer! kul att ni läser och kul att ni äntligen kommenterar ;) keep it up!)

ta åt er mamma och pappa:

Oscar kommenterade mitt mina-föräldrar-inlägg.
Dina föräldrar är fantastiska Elin! De måste vara världens bästa coachande föräldrar, även för andra barn som mig!! :) Bra inlägg


jag blir alldeles rörd. tack osci! mamma och pappa kommer nog dö av en sådan kommentar. det är dom inte vana! men som sagt; ta åt er, kära föräldrar. ni är bäst!

miss you love


parenting never ends

har knappt haft någon träningsvärk alls under hela dagen men nu såhär på kvällskivsten känner jag lite i höger arm. OCH VET NI? jag har typ fått öroninflammation. himla sämst alltså! har haft känningar att det varit på gång i flera dagar men i natt bröt smärtan ut. typiskt! men det hindrar inte mig från att jobba. dock sket jag i spinningen ikväll, inte värt att göra så att något värre bryter ut. plus att hälsocentralen inte vill ge ut medicin utan de vill att det ska gå över av sig själv. så det är bara att härda ut! ipren, alvedon, ipren, alvedon. imorn har jag sovmorgon till åtta! börjar nio och slutar fem. därför tänker jag faktiskt gå och lägga mig typ nu så jag får extreeemt många timmar sömn! lätt värt! somnar jag elva kan jag liksom tjinga in hela nio timmar av sömn! skulle va niceee.

Dag 03 – Mina föräldrar

tänkte börja det här med att det lätt var den tråkigaste av alla trettio dagar men så kom jag på att jag måste ju kunna komma på nåågot roligt att skriva om mina föräldrar. Sooo i'll try.


Mamma och pappa träffades när mamma var 15 och pappa 23. De gifte sig samma dag som de döpte mig och på mammas tjugonionde födelsedag. Mamma jobbar som massör och pappa vet jag inte riktigt vad han jobbar som. När jag var liten skröt jag om att han jobbade som skogshuggare, vilket han aldrig har jobbat som. Han sitter iallafall på ett kontor och ibland åker han till olika arbetsplatser och skolor typ. Ibland åker hans jobb till Åre och då kommer han hem med Åre choklad för då har dom haft ett stopp på Åre chokladfabrik. Hehehe.



Min mamma är pedant och städar jämt. Hon blir arg om det är disk kvar när hon kommer hem från jobbet och jag har varit hemma en hel dag (nu har vi inte det problemet längre, för nu kommer hon ju inte hem till min disk). Hon har precis lärt sig att spela dragspel vilket, för mig, är helt obegripligt. Hon gillar att laga mat och att inreda. Inför jul bakar hon stört jävla mycket kakor som hon bjuder på den tjugosjätte december då vi har vårat julmys med hela släkten och alla vänner i Månsåsen. Hon har facebook och skriver massa statusar om vad hon gör, vad hon har ätit osv. När jag var liten var hon inte den som gillade att leka med mig, men hon gjorde ofta prinsesskronor av folie och byggde sjukt snygga snösoffor och snöspisar. Däremot var hon mamman som alla mina kompisar gillade eftersom hon alltid satte igång och lagade scones så fort mina vänner var på besök. I mina tonår var vi inte bästa vänner. Ibland knappt vänner. Jag har alltid styrt och ställt hemma och eftersom mamma också gillar att styra och ställa så gick det inte riktigt ihop. Jag kan inte ens räkna alla gånger som vi har skrikigt åt varandra. Men det kanske inte är så ovanligt att mor och dotter gör ändå. Mamma har tips till allting, hon kan det mesta som man bör kunna, men inte så mycket mer än så. Ska man fråga om matte eller engelska eller någon annan iq-fråga så är inte hon den rätta personen att fråga. Mamma och jag får alltid höra hur lika vi är varandra. En tant som bor i samma trappuppgång som oss i Östersund brukar säga att hon inte vet vem som är mamma och dotter av oss. Detta ser jag såklart som väldigt kränkande men mamma är nog rätt nöjd.


Pappa har varit den som tvingats leka med mig. Han är ett musikfreak och har en miljon skivor. När jag var liten drog jag ofta fram minst hundra av hans cdskivor, la upp alla på vardagsrumsbordet och lekte affär. Då fick han komma och köpa och sen när jag blev less städade han undan efter mig. Jag kan bara minnas att jag och pappa bråkat två gånger i hela mitt liv. En gång blev han så arg på mig så att han kastade ett målarblock och mina målarpennor i golvet så att allt gick sönder. Den andra gången var jag så arg så att jag har minnesluckor men pappas arga röst är svår att glömma. Så fort han höjer rösten blir man rädd. Tur att det händer väldigt, väldigt sällan. Pappa är den som diskar efter maten och den som tvättar och stryker all tvätt. Han har lärt mig köra bil och att sätta in viktiga papper i en pärm. Pappa är samtidigt den jag ringer först när jag måste berätta något eller fråga om något. Jag menar, även fast mamma kan det mesta så litar jag ändå liiiite, lite mer på pappa. Han är en av de roligaste jag känner och har bra musiksmak. I Månsåsen har han ett eget skivrum med hundratals LP-skivor. Pappa lagar inte så ofta mat men två maträtter som han alltid får stå för är pannkakor och falukorv i ugn. Det är han expert på. En dag för måååånga år sen kom han hem med ett recept han fått från jobbet som han talade så otroligt gott om. Den maträtten har vi inte fått smaka på än. Pappa är inte den som pratar i onödan, men så fort man frågar om något att han gillar att prata om kan han inte sluta, trots att man själv slutar lyssna. Jag älskar att få sms av pappa för det står oftast på engelska i dem och han avslutar varje sms med: P & K

Nu blev det en mycket längre text än vad jag tänkt så här avslutar jag med att säga att jag avgudar och älskar mina föräldrar mycket mer än vad de vet om! Puss!

före och efter

Måste ju erkänna att mamma fick till det bra mycket bättre än mig.

Dag 02 – Min första kärlek

Jahaja, hur börjar man det då?
Det var sommaren -04, jag var tretton år och jag hade precis varit tillsammans med en gangster från Torvalla som jag bara var tillsammans med för att vara tillsammans med någon.
Skulle faktiskt kunna citera min gamla dagbok eftersom jag beskrivit varje känsla väldigt noggrant där, meeen den är ju som inte här i Stockholm utan den ligger nog nerpackad någonstans i Jämtland. Så jag får försöka ändå: samma dag som jag gjorde slut med gangstern var jag och Nathalie ute och tjuvrökte på en fotbollsplan. Vi hade typ en cigarett var och var "jättesugen" på många fler. Vi var alldeles förtvivlade och visste inte huur vi skulle få tag på mer då vi ser en moppe som har blått neonljus under och vi vinkar in honom, han stannar.

Vilken hottie det var! Ojojoj. Vi frågade om han kunde fixa cigg åt oss och det kunde han, så han tog sin moppe och åkte iväg och kom snabbt tillbaks med varsin cigg åt oss. Han stannade och pratade med oss ett bra tag och vi bestämde att vi skulle ses allihopa dagen efter och så fick vi hans msn. Jag minns inte riktigt, men jag har för mig att vi skrev med honom hela kvällen och natten sen och dagen efter kom han till oss med sin coola moppe.

Den här killen hette Erik och han var 17 år. Han skulle alltså börja tvåan på gymnasiet (jag vet, här inser man att han faktiskt var en tönt. Körde moppe och raggade på trettonåringar.) Den här kvällen är vi sugna på mer cigg, jag visste att gangstern från Torvalla hade, så jag ringde honom och fick köpa tre stycken för typ trettio spänn (!). Meen, hur skulle vi få tag på dom då? Jo såklart, moppen!

Jag fick sitta bakom Erik och jag minns att han bad mig hålla om honom. Heheh, då var jag nöjd! Åkte till gangstern och han såg ju lagomt paff ut att jag kom på en moppe bakom en mycket coolare kille än han. Vi åkte tillbaks till Nathalie och när hon gick iväg för att prata i telefon blev vi kära. Sen den dagen var vi med varandra varje dag i tre veckor, sen gjorde han slut för att hans mamma tyckte att han var för gammal för mig. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så förkrossad. Jag led i flera månader och jag slutade inte tänka på honom förrän typ två år senare. Jag vet, det låter kanske sjukt. Men jag var så iinnnihelvete kär i den killen! Vi hördes aldrig mer, förutom exakt två år senare då vi hookade på yran och sen i någon vecka till. Sen aldrig mer. Har hört rykten om att han har barn nu. Haha! Så kan det gå. Men det var iallafall min första kärlek.

zumba zumbaye

har varit på ett zumbapass nu. en timmas höftsnurrning typ. skitakuuuul och har bokat abbaspinningpasset på måndag! yeeeee men lätt att man ska sjunga med då! snart kommer dag två på min blogglistegrej. tycker ni att det är kul elleee? eller ska jag bara sluta direkt? säg säg säg! tänker iaf skriva om min första kärlek snart då. hehhehhe. spännandeeeeee lol fan vad bra inlägg tjarå

Dag 01 – Fem saker du inte visste om mig

1. Jag har röd lök till nästan all mat. Lätt det godaste som finns!
2. Jag tror på spöken och är helt övertygad om att jag har en extremt pedantisk gubbe som bor hos mig.
3. Jag önskar att jag kunde rädda hela världen.
4. När jag var åtta åkte jag ambulanshelikopter efter att ha druckit ur ett glas som en person som ätit jordnötter hållit i.
5. Jag har fått för mig att jag måste lära mig alla namnsdagar under hela året.


insåg att klockan bara var barnet

efter all disk och dusch var ju klockan bara kvartielva. vem går och lägger sig då? inte jag iallafall, så här sitter jag nu med en liten kopp hjortronglögg, tända ljus och felix herngren som enda sällskap. samtidigt tänker jag på norrland och hur mycket jag längtar till julafton. jag önskar mig förresten BARA pengar mamma! inga saker till lägenheten. bara så du vet. hihi. jag och karin ska ju på spa i början av januari så då behövs det money money money. på måndag är det föresten ett abba-spinningpass (apropå money money money) som vore kul att gå på! få se nu. vad händer imorn? ett dagis med hälften av alla barn kommer det vara! MEN HUR SKÖNT? wohoo. alla gamla ska på studiebesök så det kommer bli lugna gatan! sen ska vi på ett zumbapass på sats. har hört en jävla massa bra om zumba så vi får se om det lever upp till mina förväntningar. meeen, inget kan nog slå spinning ändå. häähä. funtar på att börja min lilla lista där nere redan idag, eftersom jag ändå inte har något annat att göra tills jag blir trött. vad sägs? äh. vi kör på det!

borde så mycket

borde duscha, diska, städa, tvätta och sova på samma gång. men det går ju såklart inte så det gäller att prioritera. disken kommer först, sen duschen och sen sova. tvätta får jag göra på söndag klockan fyra och städa lär jag ju aldrig göra. dammsög hela lägenheten nyss då jag insåg att det faktiskt sitter en dammsugarpåse i den. hittade den inte förut. NÅJA. såhär tänkte jag. eftersom jag har sån bloggtorka så snodde jag det här av någon random blogg:

Dag 01 – Fem saker du inte visste om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min första kyss
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Musik
Dag 10 – Något jag är stolt över
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Mina vänner
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min dag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig


Börjar imorn. Nattinatti

våra vänners liv

idag var jag och karin på spinning. vi har fått en gratisvecka på sats och samtidigt fick jag något erbjudande att jag kan träna hur mycket som helst till den tjugoandra december för typ 500 spänn. lätt värt! har även bokat tågbiljett hem nu den tjugotredje klockan 16. så den här gången blir det ingen överraskning hörrni! heheh.
våra vänners liv förresten, mycket bra program på svt.

jag har sönder din bil och kör upp din bensin

den här söndagen har varit precis som söndagar ska vara.
texas öppnade för sent så vi gick till mitt och karins favoritsushiställe och åt gött. märker att mitt konto är tomt, går till syster, spelar gitarr, åker till hammarbyhöjden och blir bjuden på pannkaka till ensam mamma söker. åker hem och får även veta att min och karins favoritkonduktör på lidingöbanan tydligen har flickvän. lol på den. jag som fick sånt moment med honom idag. trodde jag. men jaja. sånt som händer! imorn är det måndag och imorn är första dagen på vår träningsvecka. kommer spinna och gymma varje dag då jag och karrabarra har fått en gratisvecka på sats! wohoooo. god natttttt

saturday


to the music

mycket kul kväll igår!
högbergs var precis som jag minns det. tänk er g3 fast mycket mycket mindre med endast ett minimalt dansgolv. ändå trivs jag där! asnice ställe!
ska ta ett tåg 13:37 (elit) till stan och träffa paula och äta en lyxlunch på texas! det kallar jag äkta bakismat. fan vad gött

gör mitt bästa

uppdateringar till höger och vänster just nu
läser igenom min gamla blogg och hittade ett inlägg om min faffa. blev påmind om ett sms jag fick av honom för något år sen: hej elin. faffa kan inte göra stor bokstav och inte prickar.
hahahha älskar han
och gud vad jag saknar han
snart jul!

ändrade planer

ses på högbergs

wanna see the stars


behövde tydligen sova ut idag

ungefär halvtre vaknade jag. vad är det? nog för att jag har varit sjukt trött hela veckan men? halvtre. sämst. äre bara jag som får dåligt samvete av sånt?
igår var jag och karin ute och drack vin. underbara bar hamnade vi på och det var precis som vi trodde. skitbra! dit kommer vi tillbaks. ikväll ska vi ut med louise och några av hennes kompisar. vi ska dricka drinkar hemma hos henne och sen ut på ett dansställe. ska bli riktigt kul!

såg liksom mona sahlin nyss

började jobba 08:00. 08:47 åkte jag till danderyds sjukhus. kom tillbaks till jobbet lagom till lunchen halvtolv där det bjöds på kycklingspätt och quinoa. smarrigt! karin kan hon! lek och stoj och sen till mellis fick vi focaccia. karin kan hon (igen)! sen åkte jag och min plutt till badet och sen slutade jag halvfem. for in till stan, gick till banken, gick till texas och träffade syster för en middag. bättre ställe? sen gick vi till henne och spelade gitarr och kollade på bonde söker fru. sen åkte jag hem. (och ja jag är extremt kändiskåt och blir helt till mig så fort jag ser en kändis. spelar ingen roll vilken kändis. bara det är en kändis.)

på lidingöbanan hem skickade desirée massa roliga sms så jag satt och skrattade. haha på riktigt alltså. tåget var fullsatt och där satt jag. skämdes verkligen men det gick inte att stoppa. det blev ett skrattanfall som resulterade i en hostattack.

som ett leende

skulle vilja att det här var en kul och intressant blogg men det är ju lite svårt att fixa eftersom det inte händer något särskilt kul eller intressant. mina dagar ser liksom ungefär likadana ut varje dag så det är ju värdelöst att skriva om. förutom att det spökar och kryper silverfiskar i min lägenhet finns det inte så mycket kul att berätta om den heller. igår gjorde jag och emma julklappar. och du som sa att du inte ville ha pärlplattor i julklapp (mamma) så kan du ju glömma det! vi kom in i hela grejen och satt nog tysta i flera timmar och bara la pärlor. och snyggt blev det. tro mig! ikväll har jag varit på personalmöte. haha! tänk att man får vara med på sånt nu för tiden. det var ju typ nyss man hörde sina lärare snacka om personalmöten hit och dit. imorn ska jag åka in till stan och fixa bankärenden (hur kul?) och sen ska jag förhoppningsvis träffa emma och göra lite fler julisar. hihihi.
ja. vad blev det här nu då? en uppdatering iaf! hörs hej!

ingen är lyckligare än mig just nu

helt otroligt
sitter just nu i min bästa väns soffa,
i twinnys soffa!
jag har planerat i flera veckor att åka till östersund och överraska mina finaste och så lyckat det blev!!
det är inflyttningsfest hos desiree och johannes ikväll och det går ju bara inte att missa!
igår när jag klev innanför dörren i lägenheten var typ den finaste stunden i mitt liv. det kommer jag kunna leva på hur länge som helst. bästa bästa twinny

go go go go go rasmus

lite bilder från halloweenfesten kommer här



leaving you behind

mihihiii över tio tusen steg hittills! jag gillar den här tävlingen skarpt.
nu ska jag ut och äta med mina fina arbetskollegor. och imorn är det FEST på dagis! vi provdansade till smurfhits idag och det var verkligen kul!

if you say that you're the one, how come you've been so hard to find

men god morgon!
vaknade i tid idag, hehehe. igår vaknade jag kvartiåtta och började åtta. helt otroligt att jag befann mig på jobbet femöver. nu ären halv och jag har inte ens klätt på mig. MEN SÅ ÄRE! skittrött idag. imorn är det sovmorgon till nio och då är det halloweeeeeenparty hela dagen!! disco, fiskedamm, buffé, utklädnader osvosv. skitkul ska det bli! uuhh, vad trött jag är. det liksom värker i ögonen. hehhe. äh! lika bra att börja göra sig i ordning!

cant stop thinking about starwars baby

vet typ inte vad jag ska skriva för det finns liksom inget att berätta.
åkte till vallentuna igår. restid typ hundra år! men det vare värt! middag och mys med finisar! idag har det varit jobb och sen åkte jag och karin till stan och gick runt runt runt. åt sushi och drack te. vi har en tävling på jobbet om vem som går längst. stegräknare på alltså! dock så glömde jag sätta på mig min igår så mitt lag ligger liksom efter pga mig!!!! dåligt. 14000 steg idag ändå. borde väl vara okej?


imorn är det jobb och sen middag med arbetskollegor. torsdag halloweenfest och på fredag slutar vi klockan ett!!! skönt. tror att jag och karin ska se vad stockholms uteliv har att erbjuda då och på lördag ska vi förmodligen åka till IKEA! wohooo bra vecka råå

RSS 2.0