tjugonde veckan

På twitter skrev jag "nu är det lika lång tid tills vi får träffa bebisen som det är sen vi gjorde den" och Micke tyckte det var "too much information". Jag vet inte vad han menar med det för nu är vi iallafall igenom halva tiden. Lika mycket/lite kvar. Det har gått extremt fort. Betyder det att det kommer gå lika fort tills vi träffar den lilla? Omg. För att fira att vi klarat hela halva tiden så köpte vi en fin dress från H&M idag. Här är den för de nyfikna.

Idag har jag jobbat både morgon och eftermiddag (herregud vad duktig hon är, tänker ni) dvs från klockan 08.00 till 09.00 och från 15.30 till 16.30. Kaaatchiiing! Utöver det har jag lagat mat och bakat en citronkladdkaka.

stanna tiden en stund när det är som roligast

Ja, då var den helgen över. Haha! Det är sjukt vad tiden går fort. Egentligen inte bara när man har roligt, den går ju i hundra hela tiden. Tänkte precis på att april snart är över. Var det inte första april typ igår? Nåja. Jag har iallafall haft några helt underbara dagar med bästa Lizzan och Adam. Och Micke såklart! Vi har mest skrattat faktiskt. Skrattat och gått. Och ätit. Men jävlar vad skönt det har varit att haft dem här. Det var lite ångest när vi vinkade av dem tidigare idag på tåget. Längtar extremt mycket tills vi flyttar uppåt så att man kan ses oftare. Tack för en grymt bra helg bästisar!

Det man möttes av på facebook i morse är fruktansvärt obehagligt och jag tänker på alla som kände tjejerna som gått bort. Jag tänker på att man allt för sällan tänker på hur bra man har det och att man aldrig ska ta något för givet. Ta vara på stunden och var rädd om varandra <3

onsdag äntligen

Jaaaaa ikväll kommer Lizzan och Adam. Tills dess ska det städas för fulla muggar. Och handla förstås! Det måste vara påfyllt när man får gäster. Oj vad jag längtar!

Igår var jag och Ellie på bio. På Titanic 3D. Det spelar ingen roll hur många gånger man sett den för det kan nog vara den bästa filmen ever. Iallafall en av dem! Jag som inte ens tycker om att titta på film kan se den om och om igen flera gånger.

if I don't write this song, someone I love will die

Då var den söndagen över. Två sovmornar är borta med vinden och imorn vankas det uppstigning 05.40 och då betyder det en sjuhelvetes illamående-dag. Men det är sånt man får tåla.

Gais vann iallafall idag och det betyder en glad pojkvän och inte en arg/ledsen/besviken. Mycket trevligare! Och! Jag såg precis på tv.nu att det är en hel timmes Per Morberg ikväll!! Nästan ingenting kan få mig så glad. Hehe. Dåså. Då vet ni vart ni har mig ikväll! Puss

när man är rastlös

Igår var en sån där dag då man vill göra vad som helst men det finns ingenting att göra. Ni vet? Man bara gnäller över hur tråkigt man har men kan inte alls komma på något att göra ändå. Vädret var tråkigt och vi är två fattiga individer så att göra något som kostar pengar (vilket nästan allt gör) gick inte heller. När jag suttit i soffan och tittat upp i taket i ca 60 minuter säger Micke: Men ska vi åka till Oslo då? Och hela jag bara sken upp. Klart vi skulle åka till Oslo! Klockan 15 var vi iväg och 18.30 var vi framme på Karins jobb. Heeeelt underbart att träffa både henne och Lu som kom senare. Skönt för själen att träffa de man älskar allra mest. Vi satt där hos Karin i någon timma och gick sen hem till deras lägenhet, som var helt jävla faantastisk, och tittade för att sedan börja resan hemåt. Runt 01 var vi hemma igen och dagen som var från helvetet vände till att bli en underbar, spontan dag.

Idag känns det mycket bättre att inte ha något att göra. Idag njuter jag av det och vi startade dagen med färska frallor och mysfrukost. Gais spelar klockan 15 och egentligen skulle jag kanske vilja följa med men vädret stoppar mig. Jag tar en städ och tvättdag istället.

det vackraste världen har sett

Igår var det som sagt dags för ultraljud. Det var spännande och jag var nervös innan. Vi kom in i ett mörkt rum och så fort barnmorskan satte den där grejen på magen släppte nervositeten. För på en skärm framför oss såg vi en liten, liten bebis som viftade på armen. Precis som att den vinkade. Herregud vilken känsla det var. Barnmorskan körde runt den där grejen på magen och konstaterade att allt såg fint ut. Bebisen hade två ben och två armar, ett dunkande hjärta, en hel hjärna och en fin ryggrad. Under tiden då vi tittade på den lilla rörde den sig upp och ner och hit och dit och när det var dags att kolla närmare på hjärtat hade bebis lagt sig så konstigt så att det inte riktigt gick att kolla ordentligt på hjärtat, så för att kolla på det och ta bilder får vi en ny tid nästa vecka. Tack och bock för det, jag kommer gärna tillbaks varje vecka och tittar på gosen.

Ps. Bebisen som lever runt i min mage är en flicka.

behöver älskar beundrar längtar efter


längtan

Imorn får vi se dig för första gången.
Nästa vecka kommer bästa Lizette och Adam.
En resa till Stockholm är planerad i maj.
Paula kommer i slutet av maj.
Flyttar till en ny lägenhet i slutet av maj.
I sommar kommer mina bästisar.
Förhoppningsvis hinner jag och Micke med någon minisemester tillsammans någonstans.
I september får vi träffa bebis och efter det kommer jag att vara i Östersund så mycket det bara går innan vi tar vårt pick och pack och flyttar upp.


Med allt detta i tanken så känns det som att jag ska klara av att bo i den här förbannade staden ett tag till. Visst, Göteborg är fint och bra på sitt sätt, men fan vad jag vill härifrån. Jag vill till mina riktiga vänner.

jag vet att du är där

Och igår kväll hände det något rätt häftigt. Något jag aldrig tidigare varit med om. Jag låg i sängen och kände tydligt att du var där. Vem du än är, så kände jag dig och jag längtar så mycket tills vi träffas.

jag är hos dig igen

Jag älskar att ha flera timmar på mig att fixa och göra det som ska göras innan jobb. Jag har ju blivit mer och mer som min mamma och vaknar tidigt av mig själv vilket gör att man kan vara väldigt produktiv innan jobbet. Love it. Just nu sitter jag i soffan i vår hemska lägenhet och lyssnar på musik. Väntar på att en tvättmaskin ska bli klar.

Apropå hemsk lägenhet. I fredags kröp den äckligaste spindeln jag sett över vårt vardagsrumsgolv. Det slutade med att jag satt på toastolen och grät. Dels för att jag blev så panikslagen, dels för att allt jag hatar med den här lägenheten bara rann över mig och dels för att jag blev så arg på mig själv över att jag blev så rädd för en jävla spindeljävel. Jag måste fixa bort den rädslan tills bebisen tänker växa upp för jag vill inte lära honom/henne att spindlar är någonting farligt. Nåja. I slutet av maj flyttar vi iallafall härifrån.

I helgen tog Elin med mig på en restaurang som definitivt kommer bli min "ta-med-alla-som-hälsar-på-restaurang". Tapas som tapas ska vara.

det jag gör

Mina arbetsuppgifter just nu är helt fantastiska. Jag startar morgonen klockan 07.00 hos familjen. Då ska flickan få på sig kläder, och sedan sättas i sin rullstol. Därefter matar jag henne i ca 30 minuter och borstar tänderna i exakt 2 minuter. Efter det är klockan lagom mycket för att ytterkläder ska sättas på. Sen går vi till bussen och åker buss i ca 30 minuter till skolan. När vi kommer fram lämnar jag av henne och tar spårvagnen hem. Då är klockan 09.00. Klockan 15.00 åker jag tillbaks till skolan för att hämta henne. Klockan 16.00 är vi hemma och då hjälper jag till med det som ska hjälpas till med. Idag behövde föräldrarna montera en IKEA-hylla så jag och flickan satt vid datorn och sjöng sånger. Sen hjälper jag till med matning av middag och lite ditten och datten. Ibland slutar jag 17, ibland, 18, ibland 19 och ibland senare. Det beror på hur deras schema ser ut. Asnice jobb faktiskt. En eller flera helgdagar i månaden blir det också jobb. Med tanke på att jag ofta mår dåligt och är omänskligt trött hela tiden så passar det här jobbet mig perfekt. Inte för mycket och inte för lite.

Nu är klockan 20.00 och jag önskar att jag var sju år så att det var okej att gå och lägga sig nu. Jag är så fruktansvärt trött på kvällarna (eller hela tiden) men oftast håller jag mig vaken till tio. Eller nio. Längtar så mycket efter att få känna mig pigg igen. Hoppas att det inte krävs en hel graviditet för det. Om en vecka är det ultraljud!! Äntligen. Har väntat på den dagen i typ 10 veckor.

på gång

Fan! Vad härligt det är att ha ett jobb ändå. Anledning till att jag har varit arbetslös i ca tre månader är så enkel som att jag inte har kunnat jobba. Det hade varit helt meningslöst att börja söka jobb för att sen ringa och sjukanmäla sig pga kräkningar konstant. Men nu jäklar alltså. Har till och med fått inspiration till att skriva "det här har jag gjort idag"-inlägg. Så nu kör vi, vi börjar med igår: Micke och jag tog vara på solen och tog en promenad till Eriksberg där vi invigde uteserveringen. En mycket fin stund som fortsatte med en liten promenad hem och sen åkte jag och jobbade från fyra till nio. Idag startade jag dagen på ett frukostställe med Ellie och sen tog jag en sväng på stan med Micke. Nu sitter vi och fördriver tiden tills vi ska åka till stan igen för att äta middag med vänner på Texas. Mmmmmhm Pulan!

RSS 2.0